Buitenwerkdag in Angerlo voor vrijwilligers

0236732_NIL_werkdag_De_Klaver_-_bron_Marcel_de_Bont_2.jpg
. - Marcel de Bont

ANGERLO – Op zaterdag 10 september is de derde buitenwerkdag bij de biologische melkveehouderij De Klaver in Angerlo. Vrijwilligers van de boerderijwerkgroep gaan draad vrijmaken en afrastering neerzetten. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom om te komen helpen met het onderhoud aan het landschap rondom de boerderij. De werkdag duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) begeleidt deze activiteit. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-klaver.

De Klaver is een bijzonder boerenbedrijf, gelegen op Landgoed Bingerden. Deze historische buitenplaats bestaat uit monumentale gebouwen, een landschapspark en omliggende landerijen. Wilbert en Astrid van de Cruijsen, eigenaren van boerderij De Klaver, pachten een deel van de landerijen voor hun melkveehouderij. De 70 koeien en 40 stuks jongvee grazen op de kruidenrijke graslanden en ook in nabijgelegen natuurgebieden van Natuurmonumenten langs de IJssel.Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Wilbert en Astrid bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.