Brummense raad vraagt om financiële hulp voor inwoners

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen heeft het college opdracht gegeven in beeld te brengen hoeveel huishoudens in financiële problemen zitten of dreigen te komen door de inflatie en hoge energieprijzen. Ook moet wethouder Annika van Klinken laten weten welke hulp de gemeente Brummen kan bieden. Een taak waar ze voortvarend mee aan de slag gaat.

Deze opdracht vloeit voort uit een motie die tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 1 september werd ingediend door CDA, PvdA, LokaalBelang, D66 en GroenLinks. Margo van Enck van de PvdA legde namens deze partijen de noodzaak van deze motie uit. “We wisten al dat mensen met een krappe beurs moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, maar het wordt nu duidelijk dat ook mensen met een hoger inkomen steeds meer moeite hebben de rekeningen te betalen. De vraag is, wat kunnen wij als gemeenteraad voor deze mensen doen?”
De motie is er vooral op gericht de periode te onderzoeken wat de gemeente kan betekenen voor mensen die in financiële problemen (dreigen te) komen. De overheid komt per 1 januari met een steunpakket, maar de indieners van de motie willen voorkomen dat in de tussenliggende maanden schulden worden opgebouwd.
Het college heeft de opdracht gekregen zo snel mogelijk te inventariseren hoeveel huishoudens er in financiële problemen zitten of dreigen te komen. Ook vraagt de raad m eventuele maatregelen om huishoudens te ondersteunen.
Wethouder Annika van Klinken gaf aan hier al druk mee bezig te zijn. Zo wil zij cijfers opvragen bij het CBS en het lokale loket Geld & Administratie. Ook wordt er nagedacht over het inrichten van een meldpunt. Ze is in gesprek met de gemeente Apeldoorn over gezamenlijke stappen die mogelijk gezet kunnen worden. De wethouder belooft de raad voor eind september met cijfers en voorstellen te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.