Boek Biljoen maakt kans op Ithakaprijs

0239089_Biljoen_kasteel-zijaanzicht-foto_Geldersch_Landschap___Kasteelen.jpg
.

REGIO – Tien boeken strijden dit jaar om de Ithakaprijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor boeken of journalistieke producties over kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen. Een van de kanshebbers is het boek ‘Biljoen’ van Conrad Gietman en Jorien Jas. Het boek bevat de complete geschiedenis van het tussen Velp en Rheden gelegen kasteel Biljoen en zijn omgeving.

Het is de achtste keer dat deze prijs, een geldbedrag van 5.000 euro, zal worden uitgereikt. De prijs is een initiatief van stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL). Op donderdag 13 oktober wordt tijdens de uitreiking in Huis Landfort in Megchelen bekend wie de winnaar is.

Deze prijs is in 2015 door sKBL geïnitieerd en dankzij een genereuze gift voor vijf jaar mogelijk gemaakt door de in 2020 overleden oud-staatssecretaris Mr. Els Veder-Smit. De prijs is bedoeld voor interdisciplinair (wetenschappelijk) onderzoek rond kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen. Tevens wordt jaarlijks een stipendium uitgereikt. Het stipendium maakt onderzoek naar deze aandachtsgebieden mogelijk. De prijs en het stipendium bedragen ieder 5000 euro. In 2020 heeft een nieuwe particuliere schenker die vooralsnog anoniem wil blijven, besloten om deze prijs en het stipendium tot en met 2029 mogelijk te maken. Dit jaar zijn er drie inzendingen voor het stipendium. De winnaar wordt ook op donderdag 13 oktober bekend gemaakt.

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.