Bernadette Kemperman Schutterskoning van Drempt

0239212_Feest.jpg
.

DREMPT – Drempt stond in het weekend van 17 tot en met 19 september in het teken van kermis vieren. Drie dagen lang was het feest en stonden er mooie activiteiten op het programma.

Op zaterdagavond gingen de voetjes van de vloer tijdens de Q-Music Party in de tent van Hoppenreijs. De kermis werd officieel geopend met het onderdeel jeugdvogelschieten. Melvin Looman verdiende daar de titel ‘Jeugdkoning’. Een bijzondere prestatie want Melvin was vorig jaar ook al de beste bij het boogschieten en sleepte toen de titel ‘Jeugdprins’ binnen. Selina Driesen mocht als ‘Jeugdkoningin’ naast hem plaatsnemen tijdens de festiviteiten.

Op de zondag viel er tijdens een gedeelte van de optocht een behoorlijke bui, maar het enthousiasme van de deelnemers bleek onvermoeid; zij bleven het onder paraplu’s schuilende publiek vermaken met hun mooie uitdossingen. De groep Import 2.0 won met de wagen Cleopatra. Na de optocht dook iedereen snel de feesttent in, waar met elkaar een warm feestje gevierd werd. Met tussentijds een klein drafje richting het Hessenhuus voor een lekkere en gezellige maaltijd.

De maandag werd voor de tweede keer geopend met een dorpsontbijt. Jong en oud zaten samen aan tafel en er werd zichtbaar genoten van de gezamenlijke start. De basisschoolkinderen gingen daarna aan de slag met de kinderspelletjes. De leerlingen uit groep 8 ging met elkaar de strijd aan bij het boogschieten, waar Jonnick Wesselink Jeugdprins werd en Judith Hulshof Jeugdprinses.
Ondertussen begon bij de ‘grote mensen’ de strijd om het koningschap met het vogelschieten. Er werd door zo’n kleine tweehonderd schutters om deze felbegeerde titel gestreden. Dit jaar sleepte Bernadette Kemperman de titel Schutterskoning van Drempt in de wacht. Aan haar zijde stond Elly Geurts, die het komende jaar trots de titel Koningin mag dragen. Nadat alle prijzen waren uitgereikt, werd er ouderwets kermis gevierd met muziek, dansen en kletsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.