BAS-bestuurslid (93) stort eerste afval in GFT-zuil

0237933_GFT-zuil_edt.jpg
.

EERBEEK – Ongeveer 18 maanden geleden heeft het Brummense/Eerbeekse Ombudsteam van de PvdA de vraag bij de gemeente neergelegd of er bij ieder appartement in de gemeente Brummen een GFT-zuil geplaatst kon worden. Enige tijd geleden werd deze vraag gehonoreerd en is de eerste zuil in Brummen, in aanwezigheid van een wethouder, in gebruik genomen.
Enkele weken later is ook in Eerbeek de eerste GFT-zuil in gebruik genomen door de oudste Sleperserf-bewoner en BAS-bestuurslid, de 93-jarige Herman Meenink. ‘Ik ben blij met deze zuil. Nu kunnen wij beter gaan scheiden. Net als de verwerkers moeten ook wij denken dat afval niet bestaat. Daarom is scheiden zo belangrijk. Steeds meer wordt er van oud nieuw gemaakt of is men bezig dit te ontwikkelen’, vertelt Meenink.

Foto: Ada van Ooijen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.