Tweede editie festival Klaterklanken op Kasteel Rosendael

0235824_De_Wraak_van_Lorre_-_Rob_Ouwerkerk.jpg
De voorstelling De Wraak van Lorre op Klaterklanken

ROZENDAAL – Zondag 4 september strijkt het reizende klassieke muziekfestival Klaterklanken voor de tweede keer neer op Kasteel Rosendael in Rozendaal. Na de succesvolle editie van vorig jaar is het programma voor deze zomer aanzienlijk uitgebreid. Er zijn voorstellingen voor volwassenen én voor kinderen.

De concertwandelingen vormen het kloppend hart van Klaterklanken. Tussen de veldbloemen in het gras of onder de takken van een oude eik krijgt het publiek in vijf korte concerten van elk 10 minuten een breed scala aan muziekstijlen voorgeschoteld. Het Adam Quartet speelt delen uit strijkkwartetten van onder meer Haydn en Puccini en klarinettist Jelmer de Moed en sopraan Elisabeth Hetherington laten zich in hun gechoreografeerde performance inspireren door de kleuren en geluiden van het bos. Jazzzangeres Anna Serierse en contrabassist Cas Jiskoot brengen bewerkingen van jazz-standards, waarin de natuur wordt bezongen. De luidruchtige mannen van Slagwerk Den Haag maken dankbaar gebruik van de op de landgoederen aanwezige natuurlijke materialen en de vijf jonge en energieke Spaanse rietblazers van het Dianto Reed Quintet spelen een Spaans-georiënteerd programma.
De concertwandelingen gaan groepsgewijs en er loopt een gids mee.Tijdens de familiewandelingen, een ingekorte variant op de concertwandelingen, gaat er een acteur mee als gids. Deze wandelingen zijn bij uitstek geschikt voor kinderen.

Voorstellingen

Voor kinderen vanaf 5 jaar spelen het Epos Ensemble en verteller Benjamin Murck het stuk De Wraak van Lorre. Dit is een voorstelling over een papegaai die een geweldige operazanger blijkt te zijn. In het voorprogramma speelt jongNBEOost. Voor de allerjongste kinderen brengen danseres Maaike van de Westeringh en accordeonist Jonathan de Neck de speelse, poëtische en beeldende voorstelling Zucht.

Het Maat Saxophone Quartet geeft een spetterend concert vol Portugese melancholie, samen met fadogitarist Antonio Carlos Costa. Zij spelen stukken van het nog te verschijnen album met oude én nieuwe fadomuziek.
Greener Grass speelt in het nieuwe randprogramma een speciaal voor Klaterklanken gemaakte voorstelling, waarin de drie zangeressen flirten met folk, jazz en indiepop.
Zeer verrassend zijn de Miniatuurtjes, speciaal voor Klaterklanken gecreëerd door conservatoriumstudenten. Ze kunnen overal opduiken om korte pop-up concertjes te geven.

Finale

Traditiegetrouw sluiten musici en publiek samen het festival af met de Klaterklanken Symfonie, die voor deze editie is geschreven door componist Oene van Geel. In een korte workshop wordt het publiek voorafgaand klaargestoomd. Slagwerk Den Haag trapt af, de overige ensembles en het publiek haken aan. Het stuk mondt uit in een overweldigende Klaterklanken Symfonie.

Kaarten voor de verschillende voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.klaterklanken.nl. Het randprogramma is, op vertoon van een festivalbandje van een van de betaalde onderdelen, gratis toegankelijk. Kijk voor de volledige programmering op de website.

Foto: Rob Ouwerkerk

Foto: De voorstelling De Wraak van Lorre op Klaterklanken

KADER
Win vrijkaarten
Festival Klaterklanken verloot onder de lezers van de Regiobode 3 x 2 vrijkaarten (waarde € 28,50 per kaart) voor een concertwandeling. Wilt u meedingen? Stuurt u dan uiterlijk donderdag 1 september een mail met uw naam en als onderwerp ‘Klaterklanken’ naar info@klaterklanken.nl. Wie weet behoort u tot de gelukkigen. De winnaars krijgen vrijdag 2 september bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.