Symbolen en ornamenten bij De Arend

DOESBURG – Tijdens de Culturele Zondag op 7 augustus zijn bij de Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg honderden symbolen en ornamenten te bekijken. In vroeger tijden werd de boekdrukkunst verrijkt met vele ornamenten en symbolen. De Arend heeft er gigantisch veel in het magazijn en drukker Arie Niks haalt ze nu tevoorschijn. De aanwezige ornamenten variëren in grootte tussen 0,5 en 5 centimeter. Ze zijn er in zowel hout als metaal. Wellicht geeft de drukker met een aantal daarvan ook een drukdemonstratie. Ook legt hij de laatste hand aan het gedicht over de zomer. Tevens zijn er enkele Twentse geveltekens te zien. De fraaie bloementuin is in de afgelopen maanden reeds door zeer vele bezoekers eveneens bekeken.
De drukkerij aan de Burg. Nahuyssingel 28 te Doesburg is open van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

www.boekdrukkerijdearend.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.