Mooie prestaties van IJsselruiters op Gelderse kampioenschappen in Brummen

0235404_IJsselruiters.jpg
.

BRUMMEN – De ruiters van RV & PC de IJsselruiters hebben goed gepresteerd tijdens de Gelderse Kampioenschappen op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli. De wedstrijden werden gehouden op eigen terrein, de IJsselruiters hadden namelijk ook de organisatie op zich genomen.

De Gelderse Kampioenschappen zijn de regionale kampioenschappen voor de provincies Gelderland en Flevoland. Aan de start verschenen de beste combinaties van ruiter met paard of pony. Er werd door ruim 700 deelnemers hard gestreden om de kampioenstitels en prijzen. Er was veel publiek aanwezig. Om de ruiters aan te moedigen of om te kijken naar deze mooie sport. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers kan de Brummense vereniging terugkijken op een geslaagd evenement.

De IJsselruiters zelf hebben goed gepresteerd. Zo werd Felyne Boschloo-Karsijns, met haar pony Mumbus Kyan, regiokampioen in de klasse M1/M2/AB dressuur pony’s. Sophie Welmers reed met haar paard Moulin Rouge, zij werden reservekampioen M1 dressuur bij de paarden. Yvonne Breukink behaalde met Keep in Mind JB een 3e plaats in het springen 1.20m. Deze drie combinaties hebben hiermee een ticket voor het NK bemachtigd, dat eind augustus in Ermelo wordt gehouden.

Naast de individuele prestaties waren er ook teamprestaties. RV & PC de IJsselruiters heeft twee kampioenstitels in de wacht gesleept. Het viertal paarden reed in een harmonieuze proef naar de winst in de klasse M dressuur en werden daarmee regiokampioen. Het team staat onder leiding van Annalies Harenberg-Huisman en bestaat verder uit Brita Santing, Tanja Santing, Stephanie Man in het Veld, Maud Briët en Katinka van der Weerden.
Daarnaast werd het paardenteam IJsselruiters 2 regiokampioen. Dit team bestaat uit dressuurruiters Lisanne Der Nederlanden, Sophie Welmers en Kevin Berends, springruiters Brita Santing, Vera van Winkoop en Yvonne Breukink. Marieke Luymes deed mee met zowel dressuur en springen.
Ook deze teams hebben een ticket behaald voor het NK in Ermelo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.