Kunst in de kerk

Kunst in de kerk

LOENEN – In het weekend van 3 en 4 september heeft de Protestantse Kerk Loenen de start van een nieuw kerkelijk seizoen. Het thema van de kerkdienst is `Inspiratie’. Het leek de Kerkenraad mooi om kunstenaars uit te nodigen om een werk te laten zien en hen te vragen wie of wat hen inspireert, om zo samen wat meer te leren over inspiratie, geestkracht en creativiteit, die voor het geloof ook belangrijk zijn.
Er is samenwerking gezocht met Mieke Diekmann, bekend van Galerie ’t Arthuus aan de Eerbeekseweg om zo op zaterdag 3 september van 14.00 tot 17.00 uur de kerk open te hebben met een aantal kunstwerken om te bekijken en dat bij elk kunstwerk de kunstenaar iets schrijft over wie of wat hem/haar inspireert.
De Kerkenraad heeft al aan bekende kunstenaars uit het dorp een uitnodiging gedaan om iets te laten zien, maar ook anderen mogen een werk graag willen laten zien met de beschrijving van wat inspireert. Daar dan is daar mogelijk ook nog plaats voor. Aanmelden via een mail naar info@arthuus.nl.
Op zondag 4 september zullen enkele werken ook nog te zien zijn, maar de complete expositie alleen op de zaterdagmiddag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.