Grote deelname aan Kermistoertocht

0236519_kermistoertocht-1.jpg
.

KLARENBEEK – De deelnemers aan de Kermistoertocht in Klarenbeek hadden zaterdag 20 augustus geluk met het weer. Bij prima temperaturen werd door een lange stoet van motoren, brommers en andere oude voertuigen vertrokken vanaf het feestterrein aan de Broekstraat. Een commissie van de Oranjevereniging Klarenbeek had na twee jaar deze tocht weer opgezet. Wederom met veel succes. Vooraf moet er zeer veel geregeld worden. Niet alleen op het terrein maar ook tijdens de route die de voertuigen konden rijden.
Ruim honderd klassieke motoren en auto’s stonden opgesteld. Maar er waren ook veel prachtige oude Zundapps, Kreidlers en Solexen die door de eigenaren eigenhandig waren opgeknapt tot juweeltjes. De OVK kreeg de medewerking van de clubs SCV Oldtimers, de Solexlcub uit Teuge, de Zundappclub uit Empe en ook van de mannen van de Kreidlerclub uit Klein Amsterdam. Ruim 70 deelnemers hadden zich aangemeld voor groep klassieke motoren en auto’s. .
Ongeveer half 1 vertrok de stoet richtig Hoofdweg en Elsbosweg. De brommers reden zo’n 30 km en de motoren en auto’s ruim 70 km. Bij de kleine route werd er gestopt bij het dorpshuis ‘t Oortveld in Empe. De deelnemers van de grote route bij café De Tol in Hummelo.
Onderweg kregen de deelnemers veel bekijks. Er waren veel verkeersregelaars ingezet om de tochten vlot te laten verlopen.Na terugkomst in Klarenbeek werden alle voertuigen keurig geparkeerd zodat de kersmisbezoekers alle oude pracht uitvoerig konden bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.