Expositie in de Nieuwe Ruimte

0236388_expositie.jpg
.

VELP- Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, presenteert tot en met 28 augustus een expositie met werk van Aldo Eland.
1150 graden Celcius. Dat is vaak de temperatuur die er in het werk van Aldo Eland gemeten wordt. Wanneer het iets is afgekoeld bewerkt Aldo halffabrikaten. Dat kunnen geprinte dieren zijn, gedriedimensionaliseerde mensen, eindeloos gedupliceerde Barbie- of Kenhoofden. Allemaal gelijk in hun door ruwe of subtiele maar steeds andere ingrepen vervormde gelaten en gestalten. Van zacht onverteerbaar roze plastic getransformeerd tot een heldere witte wereld vol van goden, of een leger van helder klinkende klei, breekbaar maar voor altijd gebakken, nooit meer natte aarde kunnen worden. Eland vind voor ieder beeld, voor iedere foto een nieuwe bewerking, een nieuwe ingreep, een nieuwe manier van laten eroderen of groeien. Van in fabrieken of elders gemaakte voorwerpen die van zoveel mogelijk betekenis ontdaan zijn weet Aldo nog meer betekenis af te halen en hiermee groeit voor de toeschouwer de mogelijkheid om zijn/haar eigen betekenis te ontdekken. Maar veel houvast of tijd krijgt men niet, daarvoor is de kwantiteit te groot. Het woord massaproducten krijgt hier een andere betekenis.
De expositie is op 28 augustus te zien in de expositielocatie aan de Oranjestraat 36A in Velp van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.