Expositie Bij de Dokter door Cor Stoel

0235386_Cor_Stoel_expositie_bij_de_dokter_edt.jpg
.

DIEREN/VELP – Tot eind oktober exposeert beeldend kunstenaar Cor Stoel schilderijen en tekeningen ‘bij de dokter’. Haar werk is te zien in de Dierense huisartsenpraktijk Hagenau en gezondheidscentrum Een Plus in Velp.

Cor Stoel studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Tussen 1970 en 1990 werkte ze voornamelijk met textiel. Na 1990 verschoof de nadruk in het werk van textiel naar tekenen en schilderen. Al haar werk is verhalend. Tijdens een expositie in het Nijmeegs Museum werden ook haar tekeningetjes opgemerkt. Kleine krabbeltjes met enkele zwarte lijnen, die allerlei onderwerpen lieten zien. “Ik maakte deze tekeningetjes altijd al, maar gooide ze meestal weg. Als ik een lade vol had, kieperde ik die om in de vuilnisbak”, aldus de kunstenares. Maar daar kwam verandering in en tot op de dag van vandaag maakt Cor Stoel deze tekeningetjes. En nu blijven ze wél goed bewaard. De pentekeningen zijn kort neergeschreven verhaaltjes. Ook de schilderijen hebben een verhalend element.
Naast de beeldende kunst begeeft Stoel zich ook op het terrein van de poëzie. In 2005 won zij de Nijmeegse Literatuurprijs met het verhaal Wandelen en in 2012 verscheen de gedichtenbundel Huizen en Buitenstaanders.
Bij de Dokter is een samenwerking tussen Huisartsenpraktijk Hagenau, Een Plus, Stichting Nieuwe Ruimte en Cultuurbedrijf RIQQ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.