Bewoners appartementen Sleperserf gaan voor gft-zuil

0235286_Composthoop.jpg
.

EERBEEK – De door de Bewonerscommissie Appartementengebouw Sleperserf (BAS) georganiseerde actie om te komen tot een gft-zuil voor groente-fruit- en tuinafval voor de twee gebouwen aldaar is succesvol verlopen. Maar liefst 83 procent van de bewoners is vóór het plaatsen van een GFT-zuil. Afvalverwerker Circulus zegt in een enquête te willen meewerken.

“Van de bedoelde 29 appartementen is maar liefst 83 procent vóór het instellen van een GFT-zuil door Circulus”, aldus huismeester Joop Rabelink, die de enquête heeft geleid. BAS-voorzitter Bruno de Vries – tevens lid van het PvdA-ombudsteam dat anderhalf jaar geleden deze zaak bij de toenmalige wethouder, naar nu blijkt succesvol, heeft neergelegd – is bijzonder verheugd dat ook de Sleperserf-bewoners milieubewust zijn. “Dit is bijzonder, want in deze gemeenschap wonen jong, oud en alleenstaanden bij elkaar.”

De Vries ziet ook mogelijkheden op het gebied van het sociaal-maatschappelijke leven in de buurt. “Ik denk hierbij ook aan sociale controle wanneer er zich een verdachte situatie voordoet”, zegt De Vries. Dit past volgens hem ook bij de bestaande commissie die, naast BAS, in voorgaande jaren sociaal-maatschappelijke samenkomsten op kleinere schaal organiseerde. De eerstvolgende samenkomst, een Buurt-barbecue, vindt plaats op zaterdag 28 augustus, waarna op 8 januari 2023 een Buurt-Nieuwjaarsborrel wordt gehouden in de ondergrondse en verwarmde garage.
BAS gaat nu in onderhandeling met Circulus voor de opbouw van een gft-zuil. Wanneer deze in gebruik kan worden genomen is nog een open vraag. Mede gezien de vakantietijd zullen de aanvraag, de planning en uitvoering hiervan nog de nodige tijd kosten. Overigens vindt BAS dat alle appartementsgebouwen in de gemeente Brummen over zo’n gft-zuil zouden moeten beschikken. Bewoners kunnen deze aanvragen bij de gemeente Brummen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.