Velpse juf Marien na 45 jaar met pensioen

0234713_Juf_Marien_Fredericusschool_Velp.JPG
. - Linda Peppelman

VELP – Ze stond maar liefst 45 jaar voor de klas en deed dat altijd met evenveel plezier. Toch heeft juf Marien van de Fredericusschool in Velp afscheid genomen van het onderwijs. Ze gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Juf Marien begon 45 jaar geleden in Brabant als hoofdleidster op de kleuterschool. Dit deed ze 20 jaar lang, tot ze naar de Fredericusschool in Velp kwam. Hier is ze 25 jaar gebleven en heeft ze veel voor de school en haar collega’s betekend. Zo heeft Marien afgelopen jaar een grote bijdrage geleverd aan het nieuwe kleuteronderwijs, dat in september van start gaat. Daarnaast gaat het team haar expertise, pit en gedrevenheid enorm missen. “Ze is een voorbeeld voor velen”, zeggen haar collega’s. “Vele kinderen hebben haar als juf gehad. Ook degenen die nu al volwassen zijn, kunnen haar onmogelijk vergeten zijn.”

Donderdag 21 juli heeft de school afscheid genomen van juf Marien. In de Grote Pensioenshow is ze door alle klassen toegezongen. Daarna is ze met haar kleuters lekker gaan picknicken op het plein, helemaal verzorgd door Picnic. De kinderen genoten van het lekkers en het springkussen dat voor de gelegenheid was opgeblazen. Tot haar grote verrassing kwam ook een aantal oud-collega’s van Marien langs.

Foto: Linda Peppelman

Foto: Juf Marien met een aantal van ‘haar’ kleuters: Jinthe, Tess en Yenthe bovenaan en naast haar Roos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.