Toptalent aan de piano in de Oude Jan in Velp

0233913_Aleandro_Libano_Oude_Jan.jpg
. - Constant Notten

VELP – Voor het achtste jaar biedt de Oude Jan in Velp een podium aan internationaal toptalent. Op zes avonden bespelen jonge, hoogbegaafde pianisten de vleugel in het kader van een Masterclass die zij deze zomer in Duitsland volgen.

De serie concerten wordt dinsdag 19 juli geopend door Aleandro Giuseppe Libano uit Italië. Hij speelt werken van J.S. Bach, L. van Beethoven, Fr. Chopin en S. Prokofiev. Op woensdag 20 juli speelt Carolina Danise uit Italië. Zij laat werken horen van F. Schubert en R. Schumann. Yevheniij Motorenko uit Oekraïene speelt donderdag 21 juli. Op zijn programma staat muziek van W.A. Mozart, Fr. Chopin en V. Silvestrov.
Op donderdag 28 juli speelt Paulius Andersson uit Denemarken werken van F. Liszt. Op vrijdag 29 juli is het de beurt aan Viola Asoskova uit Estland. Zij speelt werken van L. van Beethoven, F. Schubert, O. Messiaen en L. Auerbach. Tot slot sluit Kateryna Shapran uit Oekraïene op zaterdag 30 juli dit concours af met een programma met werken van F. Schubert, C. Debussy, S. Rachmaninov en V. Kosenko.
De concerten beginnen steeds om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. De entree is gratis, maar aan het eind is er een collecte om bij te dragen in de onkosten van de musici zelf.
Foto: Constant Notten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.