Sportclub Doesburg partnerclub van MVVA

0232641_MVVA.jpg
.

DOESBURG – Sportclub Doesburg biedt meiden binnen de club extra ontwikkelingsmogelijkheden en gaat een samenwerking aan met Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA). Sc. Doesburg is ervan overtuigd dat talentvolle meiden ook mogelijkheden moeten hebben om zich verder te ontwikkelen.

Vrouwenvoetbal is momenteel de snelst groeiende teamsport in Nederland. Waar het mannenvoetbal in Nederland zich al tot zeer professionele hoogtes heeft ontwikkeld, staat het vrouwenvoetbal nog aan het begin. De oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 heeft ervoor gezorgd dat er betere faciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor speelsters op het hoogste clubniveau in Nederland. Met circa 5500 voetballende meiden en vrouwen in de Achterhoek was het eigenlijk gek dat er geen faciliteiten werden geboden voor vrouwelijke talenten. Als er een meisje was met een uitzonderlijk talent, dan was ze aangewezen op Zwolle of Twente. Wanneer een talent ervoor koos om te gaan voor haar droom, moest ze van school veranderen en op zoek gaan naar nieuwe vriendjes of vriendinnetjes. Om deze reden werd de MVVA opgericht, met als doel om talentvolle meiden in de Achterhoek te kunnen behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.