Rock ‘n Roll in Leuvenheim

0232725_Leuvenheim_Oranjefeest_2022_-_1.jpeg
.

LEUVENHEIM – Leuvenheim kijkt terug op een zonovergoten en gezellig Oranjefeestweekend. In het weekend van 17 en 18 juni had de Oranjecommissie een bomvol programma opgezet op en rond het grote veld van basisschool De Rietgors. Het thema was Rock ‘n Roll.

Het feest begon op vrijdagavond nadat burgemeester Alex van Hedel het eerste schot loste op de vogel. Hij werd gevolgd door 175 schutters. Judith Brummel kon als nieuwe Koningin worden gekroond en even later werd ze daarin bijgestaan door Daan Wolters, die Jeugdkoning werd door de kleine vogel eraf te schieten. Waarschijnlijk was het aan het zwoele weer te danken dat het veld de hele vrijdagavond volstond met vrolijke feestvierders. Pas toen de zon onderging, stroomde de tent vol en ook daar werd nog lang doorgegaan.

De zaterdagochtend begon traditiegetrouw om 9.00 uur met het hijsen van de vlag en het Wilhelmus, gespeeld door de HOB. Dit werd gevolgd door de optocht door het dorp. Koningin Judith en Jeugdkoning Daan gingen per koets, gevolgd door een grote paardenkar met kleuters en een enorme stoet fietsende en steppende kinderen. Hier waren de nodige vetkuiven en petticoats te bewonderen, maar ook een rocker uit de jaren tachtig en zelfs een wandelende jukebox. Weer terug op het veld werden die kostuums echter weer snel omgewisseld voor zwembroeken en bikini’s, want om 10.00 uur was de temperatuur alweer gestegen tot 25 graden en begonnen de Jeugdspelen, dit keer met een recordaantal inschrijvingen van 77 Leuvenheimse kinderen.

’s Middags was het veld weer helemaal omgebouwd voor de Zeskamp en ook hier was de opkomst bovengemiddeld. Team Kidow kwam uiteindelijk overtuigend als winnaar over de streep en dat werd ’s avonds uitbundig gevierd in een bomvolle tent. Opnieuw bleef het lang warm en werd het een lange avond en korte nacht voor de meeste aanwezigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.