Rick Evers: Pakezel

0234906_Rick_Evers.jpg
.

Rick Evers: Pakezel

Afgelopen weekend moesten er bij ons thuis weer de nodige pakjes retour. Dat is niet uitzonderlijk. We hebben zelfs een heus pakjesretourbankje in de hal staan. Het woord staat niet in de Van Dale, maar bestaat echt. Het is een houten bankje met vier pootjes en daarop staan steevast pakjes die naar PostNL moeten. Of DHL. Of DPD.
Gelukkig wil ons zoontje tegenwoordig liever zelf lopen dan in de kinderwagen zitten. Zo kunnen we zijn wagen gebruiken als pakjesretourwagen. Het woord staat niet in de Van Dale, maar u begrijpt wat ik bedoel. Het is best een stukje lopen naar het PostNL-punt voor zijn kleine beentjes, maar op de terugweg is de pakjesretourwagen leeg en kan-ie weer gebruikt worden waar hij voor gemaakt is.
We hadden twee pakjes voor DHL, waar we halverwege langskwamen, en één grote, zware voor PostNL. Na een half uurtje lopen kwamen we bij het telefoonhoesjeswinkeltje van onze plaatselijke Irakees, die DHL-pakjes versturen als extra bijverdienste ziet. Helaas voor ons had meneer besloten dat het tijd was om met zijn gezin op vakantie te gaan. Het briefje op de deur vertelde dat zijn DHL-punt drie weken dicht was. Daar sta je dan met je pakjesretourwagen vol pakjes.
Dan maar snel door naar Bruna om in ieder geval het zwaarste pakket kwijt te raken. ‘In, in, in’, begon mijn zoontje al te roepen, wijzend naar zijn kinderwagen. Hij begon moe te worden. Gelukkig waren we er bijna. Nog tweehonderd meter, honderd, vijftig, twintig… Het lijkt wel donker in de winkel. En ook daar hing een briefje op de deur: ‘wegens omstandigheden zijn we vandaag gesloten’. Daar sta je dan met je pakjesretourwagen vol pakjes.
En een kind dat doodmoe is. We konden de pakjes allebei wel wegkijken. Een mevrouw liep glimlachend langs. Ze begreep de situatie. ‘Wilt u misschien drie pakjes hebben, mevrouw?’, riep ik nog als ultieme poging. Maar ze liep hoofdschuddend door. Dan maar naar huis. Kind in de wagen, twee pakjes erbovenop, eentje onder mijn arm. Even doorbijten. Gelukkig hebben we thuis in de hal een bankje waar ze mooi op kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.