Pleinfeest bij De Ontdekking

0234152_pleinfeest_2.jpg
.

BRUMMEN – Net voor de zomervakantie konden de kinderen van Basisschool de Ontdekking in Brummen genieten van het Pleinfeest. De weergoden lieten het even afweten, maar net voor de opening van het pleinfeest brak de zon door.

Het feest werd geopend met het Wereldburgerlied en daarna gingen de kinderen naar hun stand. Er waren veel verschillende activiteiten, zoals blikgooien, nagels lakken, schminken, sieraden verkopen, popcorn bakken, touwtje trekken, spookhuis, latje trappen en rad van fortuin. Alle activiteiten zijn door de kinderen zelf bedacht en voorbereid. Kinderen uit groep 3 tot en met 8 verdeelden zich in groepjes en bedachten samen wat ze zouden doen of verkopen. Zo maakten ze een planning en verdeelden de taken; wie neemt welke spullen mee, wie maakt een reclamebord, hoe heet de activiteit of winkel? De Ouderraad had een grote stand met hapjes en drankjes. Ouders en kinderen hadden heerlijke gerechten gemaakt en aangeboden om te verkopen.
Bij het rad van fortuin waren mooie prijzen te winnen, aangeboden door de Brummense middenstand. De mooie samenwerkingen leverden een mooie opbrengst op van 2250 euro. Dit komt ten goede aan Giro555 voor Oekraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.