Nieuwe expositie in Wereldwinkel Eerbeek

0232273_Expositie_Wereldwinkel_edt.JPG
.

EERBEEK – Op zaterdag 2 juli opent in Wereldwinkel Eerbeek een expositie van Jan Boouwkamp. Hij toont gouaches en beeldjes die hij in de loop van de jaren heeft gemaakt. Het thema is dan ook ‘van toen tot nu’.

Jan heeft een paar jaar gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en is daarna heel veel gaan schilderen en tekenen. Jan haalt zijn inspiratie uit de natuur en zijn dagelijks leven. Zijn schilderwerk is tevens een belangrijke uitlaatklep voor hem.
In coronatijd kwam het idee voor een beeldje van een Dodo bij Jan omhoog, die toen voor hem symbool stond voor de ellende, het uitsterven. Daarna is Jan zijn archief in gedoken en heeft gekeken hoe hij zijn schilderijen om zou kunnen zetten naar een beeldje. De beeldjes variëren van realistisch tot surreëel. Jan maakt het beeldje van metaaldraad en klei, die hij later beschildert en versiert.
Op zaterdag 2 juli wordt 14.30 uur de expositie worden geopend. De expositie is tot 1 september te bezoeken tijdens de openingstijden van de Wereldwinkel: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

www.janbouwkamp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.