Mooie opbrengst Bloemen en Bijen

0233954_bloemenactie.jpg
.

EERBEEK – Afgelopen maanden hield Rotary Brummen Engelenburg, in samenwerking met Imkersverenigingen Brummen en Eerbeek en Stichting Welzijn Gemeente Brummen, een fundraising voor, en in samenwerking met, basisscholen binnen de gemeente Brummen. Dit project is onlangs afgesloten bij CBS de Enk in Eerbeek.

Leerlingen van groep 7 en 8 zijn langs de deuren gegaan om de zakjes bloemenzaad te verkopen. De opbrengst van de actie, in totaal zo’n 2000 euro, komt ten goede aan groenprojecten in de gemeente Brummen. Rotary Brummen Engelenburg deed als start een schenking van een insectenhotel aan CBS de Enk en de Imkersvereniging Brummen.
“Dit jaar was de verkoop al een groot succes en dat gaan we volgend jaar vergroten. Dit doen we onder andere door meer scholen in de gemeente bij dit project te betrekken. Met dit project worden basisscholen aangemoedigd om deze actie te koppelen aan educatieve lessen over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit”, vertelt Hugo Wijtmans, één van de initiatiefnemers vanuit Rotary Brummen-Engelenburg.
De overige opbrengsten komen ten goede aan de deelnemende basisscholen en de imkersverenigingen. “Zo denken wij voor de scholen aan extra hulpmiddelen om corona-achterstanden te verzachten en/of klimaat verbeterende hulpmiddelen”, zegt Wijtmans.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere een deel sponsoring van EconSeeds, leverancier van de eenjarige bloemenzaden.

rotaryclub.brummen@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.