Latinkoor Volver terug op Pinkenberg

ROZENDAAL – Op zaterdagavond 9 juli vindt in Openluchttheater De Pinkenberg in Rozendaal een concert plaats in Latijns-Amerikaanse sfeer, door het projectkoor Volver, samen met Orquesta Salsabor. Het koor bestaat uit Nederlandse zangers uit Arnhem en omstreken, Salsabor uit muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland.

Bij de zomerse Zuid-Amerikaanse muziek die projectkoor Volver zingt, passen onorthodoxe locaties, zoals Openluchttheater de Pinkenberg in de bossen bij Velp. Volver gedijt het best in een vrije en feestelijke sfeer. Projectleider Gerard Schoren leert de, grotendeels Nederlandse, koorleden zich te ontspannen of het leven ervan afhangt. Een kwestie van overgave aan aanvankelijk ontregelende ritmische patronen en ‘vreemde’ maatsoorten, de losse, dansante ‘Latinobeweeglijkheid’.

Volver heeft door de jaren heen uitstekende begeleiders gehad en is nu toe aan een gezamenlijk concert met een echte salsaband, Orquesta Salsabor. Een energieke bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Het speelt de klassiekers van het traditionele repertoire voor Latin en salsa bigband uit Cuba van onder andere Machito en Benny Moré. Daarnaast verklankt het de New York Salsa Dura stijl van de jaren zeventig en tachtig: opwindende muziek uit ‘el barrio’ van New York van salsagrootheden als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra.

Voor de pauze zingt Volver, onder leiding van dirigent Gerard Schoren en muzikaal begeleid door fluitist Rob Weterings en percussionist Christine Schukking. Nieuw is de ritmische begeleiding vanuit het koor. Deze percussiegroep, geschoold door Christine, draagt bij aan het stuwende karakter van het concert.
Na de pauze barst Salsabor los. Aanvang van het concert is 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 20 euro bij de dagkassa.
Reserveren kan via www.volverkoor.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.