Klaas Verbeek legt de kwast neer

0233926_Klaas_pensioen_1.jpg
.

EERBEEK – Deze week was het zover: de laatste werkdag van schilder Klaas Verbeek. Na een dienstverband van 51 jaar mag hij gaan genieten van zijn pensioen. Collega’s hebben hem opgehaald bij zijn laatste klus en onder luid getoeter, na een rondrit door Eerbeek, bij Gerrie thuis ‘bezorgd’.

Klaas Verbeek kwam op 19 juli 1971 in dienst bij Schildersbedrijf Gabriël in Loenen. Hij heeft vele veranderingen in de branche meegemaakt. In het begin kwam hij op zijn fiets naar de zaak en werden verf, kwasten, ladders op de fiets meegenomen naar de klus. Salaris kreeg je wekelijks contant in een loonzakje.
Hij heeft voor vele opdrachtgevers gewerkt: bij particulieren, bij de woningstichting in Loenen, bij fabrieken zoals bijvoorbeeld bij De Hoop, Lona en Mayr Melnhof. Er zijn mooie projecten / panden geschilderd zoals Kasteel Staverden en in Deventer bijvoorbeeld aan het Laboratoriumplein en aan de Diepenveenseweg.
Als onderhoudsschilder en collega was Klaas een rustige vakman die zich niet gek liet maken. Hij heeft in zijn loopbaan drie generaties Gabriël meegemaakt. Klaas is gestart bij opa Gerard Gabriël, vervolgens werkte hij met vader Ben en oom Harrie en de laatste jaren runt Gerard Gabriël het schildersbedrijf. Het bedrijf is enorm trots dat Klaas Verbeek zoveel jaren bij Gabriël heeft gewerkt.
Tijdens het gezellige afscheidsfeest bij Grand Café De Korenmolen gaf Gerard Gabriël Klaas Verbeek een van de hoogste onderscheidingen in de schildersbranche: een gouden speld met legpenning met inscriptie en een oorkonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.