Kinderen van Mauritiusschool sluiten project af met spetterend concert

0233176_muziekinde_klas2.JPG
.

RHEDEN – De leerlingen van groep 5 en 6 van de Mauritiusschool in Rheden hebben de klarinet of trompet leren bespelen dankzij het Muziek op maat-project, een samenwerking tussen de stichting Meer Muziek in de Klas, de gemeente en cultuurbedrijf RIQQ. Woensdag 29 juni sloten zij het project af met een eindconcert, waarbij zij hun kunsten mochten vertonen aan ouders en oma’s en oma’s.

In 8 weken tijd bleken de kinderen veel te hebben geleerd van muziekdocenten Sander Wamelink en Nancy Menheere-Schröder. Enthousiast en een beetje gespannen stonden ze klaar om van zich te laten horen. Docent Sander onderstreepte in zijn inleidende praatje het belang van het spelen van een muziekinstrument voor kinderen. “Hoe gezond is het om met je hele lichaam en geest bezig te zijn met muziek maken.” Het project ging ook de samenwerking aan met het Rhedens Fanfare Corps die hoopt op deze manier wat aanwas te krijgen van jonge kinderen om het teruglopend aantal leden een halt toe te roepen. Na de inleiding gingen de kinderen van start. Ze lieten een aantal muziekstukken horen aan hun trotse ouders. Ook de meester werd nog even gevraagd om te helpen met het dirigeren van zijn leerlingen. Na afloop van het concert was het tijd om de geleende instrumenten nog één laatste keer te poetsen voordat ze ingeleverd moesten worden. Docente Nancy nam de vele bedankjes van de kinderen in ontvangst voor de leuke lessen en blikt terug op een succesvol project. “De kinderen waren allemaal hartstikke enthousiast. Soms was het qua coördinatie nog wat lastig om een instrument te bespelen, maar iedereen heeft echt heel erg enthousiast meegedaan.

Foto: Cynthia Vos

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.