Ik vind: Afvalbeleid

0234557_schrijven__pen_op_papier.jpg
.

Ik vind: Afvalbeleid

In de Regiobode van 20 juli schrijft Desiderius Antidotum een behartenswaardig stuk over het afvalbeleid. Dat beleid is er alleen op gericht om kosten te besparen. De burger is evenwel de klos: je moet je afval zelf opruimen en ook nog fikse afvalstoffenheffing betalen. Het past in een hele reeks zaken die je zelf geheel gratis moet doen, zoals bijvoorbeeld je bankzaken, en er evengoed voor moet betalen.
Neem eens het Pleinfeest. Geen afvalbakken te bekennen. Na afloop, zondag, wordt alleen de Markt schoongeveegd van bergen – nota bene – plastic bekertjes. Daarna, op maandag en dinsdag als de zaak is afgebroken, zie je in geen velden of wegen nog een veegploeg aan de gang. Zeker ook kostenbesparing?! Wel blijft er nog een heleboel troep liggen op het parkeerplaatsje aan de Kosterstraat en de Markt. Kennelijk worden de buurtbewoners geacht om niet alleen het eigen afval op te ruimen, maar ook dat van een meute anderen!

H. Postma
Doesburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.