Hersens kraken flink op ONK schaken

0235237_ONK_Schaken_Theothorne_dieren_2022.JPG
. - Linda Peppelman

DIEREN – In sporthal Theothorne in Dieren is deze weken een stukje denksport op topniveau te zien. De deelnemers aan het Open Nederlands Kampioenschap schaken buigen zich al sinds dinsdag 26 juli bijna dagelijks over het schaakbord. Het is een bont gezelschap dat meedoet aan het kampioenschap. Jong speelt tegen oud, mannen tegen vrouwen, alles kan en de deelnemers zijn aan elkaar gewaagd. De ene speler doet een zet en staat daarna op om een andere partij te bekijken, andere deelnemers zitten letterlijk met hun handen in het haar en overwegen zuchtend wat de beste volgende zet is. Op donderdag 4 augustus worden de laatste partijen gespeeld en wordt duidelijk wie er met de titel vandoor gaat.

Foto: Linda Peppelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.