Een kermis die Doesburg schokte

Een kermis die Doesburg schokte

DOESBURG – De Doesburgse kermis is al sinds mensenheugenis een feest waar veel mensen op af komen. Vrijwel altijd verloopt dit festijn in een ongedwongen en vrolijke sfeer, zonder vervelende incidenten. De kermis van 1912 vormt hierop echter een akelige uitzondering.
In bijna alle kranten in Nederland verschijnt op maandag 2 juli 1912 een bericht over een steekpartij op zaterdag op de Doesburgse kermis. Daarbij zou één persoon zijn overleden. Een journalist van het dagblad De Tijd zag wel brood in het verhaal en zocht uit wat er nu feitelijk gebeurde. Enige sensatiezucht was hem daarbij niet vreemd. Onderzoeker Bert Stulp van HetHuisDoesburg besloot 110 jaar later om toch maar eens wat dieper te graven.

Dit smeuïge verhaal is vanaf dinsdag 5 juli om 12.00 uur te lezen op doesburgvertelt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.