Concert Orkest Koninklijke Marechaussee

0233694_Orkest.jpg
.

Concert Orkest Koninklijke Marechaussee

BEEKBERGEN – Vrijdagavond 15 juli geeft het Orkest van de Koninklijke Marechaussee een zomeravondconcert in het centrum van Beekbergen. Voor deze avond is een mooi programma samengesteld.

Op het terrein voor de Hoge Weije verzorgt het orkest een optreden in volledige samenstelling. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij. Mocht het weer het niet toelaten, dan speelt het orkest binnen in de Hoge Weije.
Het Orkest Koninklijke Marechaussee is een politiekorps met militaire status en is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de marine, landmacht en luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in een fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Het is een veelzijdig orkest met een breed repertoire. Voor de pauze licht klassiek en na de pauze volop aandacht voor bekende musical-, film- en hedendaagse popmuziek. Het orkest heeft een eigen leadzanger, Maik van de Groes, in haar midden.
Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. De 52 orkestleden komen uit alle delen van het land en repeteren twee dagen per week in de Koning Willem III kazerne. Op andere dagen zijn er her en der in het land optredens bij officiële Koninklijke- en militaire gelegenheden, taptoes en concerten, ook in het buitenland. De artistieke leiding is in handen van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.