Boze boeren protesteren in Eerbeek voor papierfabriek

0233795_Boerenprotest.jpg
.

EERBEEK – Boze boeren hebben vrijdag 8 juli de toegangswegen naar bedrijventerrein Eerbeek-Zuid geblokkeerd. Zoals bij DJP de Hoop, waar met hooibalen en trekkers de Harderwijkerweg en de toegangspoort worden versperd. “Als wij minder stikstof moeten uitstoten, dan moet de industrie dat ook”, vertelt een van de actievoerders. “Met dit soort acties hopen we Den Haag een beetje wakker te schudden.”
Om 17.00 uur werd er een persbijeenkomst gehouden, waarna de boeren vertrokken. De politie was de hele dag aanwezig om er op toe te zien dat de bereikbaarheid bij calamiteiten gewaarborgd werd en twee begrafenissen op de begraafplaats door konden gaan. “De boerenactievoerders hebben bereidwillig deze voorwaarden ingewilligd”, vertelt burgemeester Alex van Hedel, die tevreden is over het verloop van deze onaangekondigde actie. Aan het begin van de middag bracht Van Hedel zelf een bezoek aan de actievoerders om in gesprek te gaan.

1 REACTIE

  1. Boeren, mogelijk hun ouders of grootouders, en niet te vergeten de consumenten hadden 50 jaar geleden andere keuzes moeten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.