Zomerexpositie in Hummelo

0232959_Galerie_de_Bisschop_Hummelo.jpg
.

Zomerexpositie in Hummelo

HUMMELO – Bij Galerie de Bisschop in Hummelo is van 1 juli tot en met 27 augustus een zomerexpositie. Er zijn schilderijen van Peter van Loenhout en Herbert Willems en diersculpturen van Mariëtte Schouten te zien.

De schilderijen van Herbert Willems hebben als thema landschap, dorpen, huizen en gebouwen. Zijn stijl zou je romantisch realisme kunnen noemen, omdat hij geen authentieke afbeelding van de werkelijkheid maakt, maar een vervormde. Zijn werk is een spel van licht, schaduw, humor en symboliek.
Het werk van Peter van Loenhout is krachtig, impulsief of juist afgewogen en opgaand in zijn omgeving. Peter werkt graag met zand, de kleuren van de aarde vermengen zich met het licht om zo te resulteren in een fascinerend resultaat op papier en doek.
De bronzen dieren van Mariëtte Schoute zijn realistisch weergegeven met een losse toets. Haar voorkeur ligt met name bij vogels, maar ook in- en uitheemse dieren maken deel uit van haar collectie. Bij een bezoek aan haar galerie geeft zij, indien gewenst uitleg van het proces van klei of was naar brons.
De galerie is landelijk gelegen aan de Broekstraat 13 te Hummelo en geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

www.galeriedebisschop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.