Werk aan Rhedense overwegen gaat weer verder

0232224_trein__NS__spoor__0594.JPG
.

GEM. RHEDEN – ProRail gaat dit najaar verder met het veiliger maken van diverse spoorwegovergangen in de gemeente Rheden. Hiervoor wordt in november een week lang het treinverkeer stilgelegd.

De gemeente Rheden telt 37 overwegen. Om de veiligheid te verbeteren worden deze overwegen gefaseerd aangepakt. Eind vorig jaar is de Groenestraat aangepakt. Nu worden de werkzaamheden opgepakt bij de spoorwegovergangen Schaarweg, Biljoen, Pinkelseweg, Middachtenallee, Havelandseweg, Hofstetterlaan en de Lange Juffer.

Van 7 tot en met 14 november wordt het treinverkeer stilgelegd. In die week wordt de spoorwegovergang Schaarweg aangepakt. Deze is na aanpassing alleen nog toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Ditzelfde geldt voor de overweg Pinkelseweg. Ook wordt de inrichting van de spoorwegovergang Havelandseweg gewijzigd, zodat fietsers en voetgangers gescheiden van het autoverkeer de overweg kunnen passeren. Ook wordt het trottoir aan de oostzijde van de overweg verwijderd. De spoorwegovergangen Middachten en Hofstetterlaan worden beveiligd met een mini-AHOB (Automatisch Halve Overweg Bomeninstallatie). Dit is een beveiligingsinstallatie voor een smalle en weinig bereden weg. De spoorwegovergang Lange Juffer wordt afgesloten en verwijderd.
De spoorwegovergang Biljoen wordt in afstemming met de beheerder van het landgoed, de gemeente en de provincie aangepast zodat deze alleen te gebruiken is door fietsers, wandelaars en landbouwvoertuigen. Ook komt er een inrijverbod om de verkeersintensiteit op de overgang te verlagen en wordt een zogenaamde ‘landbouwsluis’ aangelegd.

Naar verwachting zullen de niet actief beveiligde spoorwegovergangen Jeugdland en Begraafplaats in het vierde kwartaal van 2023 worden aangepakt. De spoorwegovergang Jeugdland wordt verwijderd en de spoorwegovergang bij de Begraafplaats wordt beveiligd met bomen, bellen en lampen.
De overgang Lentsesteeg is nu alleen geschikt voor voetgangers en fietsers. Hier komt een onderdoorgang. De bouw hiervan vraagt meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze in de periode 2024 tot 2026 wordt gerealiseerd. Om de onderdoorgang te bouwen is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk en dienen gronden verworven te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.