St. Joriskerk opent deuren

DREMPT – In de maanden juli en augustus stelt de St. Joriskerk in Drempt elke zaterdag haar deuren weer open voor bezoekers. Deze open zaterdagen hebben elk een ander thema. Zaterdag 2 juli staat het orgel centraal. De kerk is dan geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De St. Joriskerk staat bekend om de wandkleden, die in 1964 werden opgehangen om de akoestiek in de kerk te verbeteren. De tien tapijten zijn ontworpen door kunstenares Gunhuld Kristensen en werden in een paar maanden tijd geknoopt door zo’n 120 mannen, vrouwen en kinderen uit Drempt. Deze tapijten zijn tijdens de open zaterdagen te bewonderen, gastheren en -vrouwen kunnen bezoekers hier meer over vertellen, evenals over de kerk zelf.

Maar is er is meer. Zo is Garri Jansen elke zaterdag aanwezig om zelfgemaakte kaarten te verkopen. De opbrengst is bestemd voor het Rode Kruis. Daarnaast staat zaterdag 2 juli het orgel van de kerk centraal. De kast van dit orgel dateert uit 1777, maar het pijpwerk is in ieder geval nog van voor 1650. Het is met zijn tien registers en verkort pedaal geen heel groot orgel. Wiert van den Bos zal deze zaterdag laten klinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.