Sandra loopt Nijmeegse Vierdaagse voor meer aandacht voor lipoedeem

0231959_Sandra_lipodeem.JPG
.

DIEREN – Om meer aandacht te vragen voor lipoedeem, gaat Sandra Jurriens uit Dieren de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Samen met twee teamgenootjes laat ze zich sponsoren. Het geld dat de drie ophalen, is bestemd voor het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem, dat onderzoek doet naar de ziekte.

Sandra heeft dit jaar de diagnose lipoedeem gekregen. Lipoedeem is een foute vetverdeling over het lichaam waar vooral vrouwen mee te kampen hebben. Grote hoeveelheden vet worden ongelijkmatig verdeeld onder de huid van met name de heupen, dijen, knieën, benen en bovenarmen. Deze vetcellen trekken weer vocht aan. “Dit krijg je er niet af door te sporten of diëten”, legt Sandra uit. “Lipoedeem is een progressieve en pijnlijke ziekte, die niet te genezen is en niet te behandelen. De behandelingen die er zijn, zijn er om pijn te bestrijden.”

Samen met Karin Bemelmans uit Wijchen en Miranda van Kooten Valkenburg uit Veenendaal wil Sandra lipoedeem onder de aandacht brengen. “Veel dames met lipoedeem krijgen de stempel van te veel eten. Maar lipoedeem is niet te stoppen.”
Naast aandacht hoopt het drietal geld in te zamelen voor onderzoek. Dit doen zij door de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen. Iedereen kan de wandelaars sponsoren via www.devierdaagsesponsorloop.nl, zoek op team De Doorzetters. Daarnaast zouden ze het leuk vinden om nog meer teamgenootjes te hebben. “Hoe meer zielen, hoe meer geld!” Wie mee wil lopen, kan zich aanmelden bij Sandra Jurriens, via tel. 06-36171458.

www.devierdaagsesponsorloop.nl/team/de-doorzetters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.