Ik vind: Kiezersbedrog

0231717_toetsenbord_0788.jpg
.

Ik vind: Kiezersbedrog

De nieuwe Rhedense coalitie van bestaat uit de partijen GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, D66 en GPR Burgerbelangen. De VVD, het CDA en de Volkspartij Politiek Rheden belanden daarmee in de oppositie. In de Regiobode van 8 juni pakt de kersverse coalitie juichend uit met een advertentie over de volle breedte van de krant. Wij zijn iets minder enthousiast en plaatsen enkele kritische kanttekeningen bij het coalitieakkoord.
Zo hebben D66 en GPR Burgerbelangen de kiezer bij de neus genomen over de Posbank. Samen met de VVD en het CDA kozen in februari twee van de drie D66-raadsleden en de voltallige fractie van GPR Burgerbelangen voluit en vol overtuiging voor scenario D. In scenario D wordt het doorgaande gemotoriseerd verkeer door het Nationaal Park Veluwezoom in de weekeinden en feestdagen in de maanden april tot en met oktober beperkt. Een rondje Posbank is dan bij elkaar 65 dagen per jaar niet meer mogelijk. Na twee jaar zouden de resultaten worden geëvalueerd alvorens definitieve maatregelen te treffen.
De nieuwe coalitie gaat deze periode nu uitbreiden naar alle weekenden en feestdagen, het hele jaar door, met daarbovenop een beperking van het doorgaande gemotoriseerd verkeer op alle dagen van de maanden juli en augustus. We gaan daarmee van 65 dagen afsluiting naar 175 dagen. Da’s nog eens 110 dagen erbij: een toename met 169 procent. Dus bijna de helft van het jaar géén rondje Posbank. En de evaluatie na twee jaar is ook niet zo belangrijk meer want de maatregel wordt zo snel mogelijk ingevoerd. Tja, de drang naar het wethouders pluche is groot. Zo groot dat de draai van D66 en vooral van GPR Burgerbelangen amper twee maanden na de verkiezingen niet anders is uit te leggen dan kiezersbedrog. Voor 169 procent.

Theo Kooijmans
Volkspartij Politiek Rheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.