Brummense raad akkoord met Perspectiefnota

0232295_euros__geld__munten_2.jpg
.

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen had zich voorbereid op een lang debat over de Perspectiefnota, donderdag 16 juni. De bijeenkomst begon al om 16.00 uur, zodat er voldoende tijd zou zijn het document te bespreken. Dit bleek echter niet nodig, al na ruim 2 uur werd de vergadering afgerond. De raad heeft de perspectiefnota 2023-2026 unaniem aangenomen.

De perspectiefnota bevat vanwege de verkiezingen en de bestuurswisseling vooral een feitelijk en financieel beeld. Daarom was er voor de fracties minder behoefte om nu een diepgaand en concreet debat te voeren.
De perspectiefnota wordt gebruikt bij het verder opstellen van de programmabegroting voor het komend jaar. Het college presenteert in september een concept-begroting. Tijdens het debat werd gesproken over bijvoorbeeld biodiversiteit, leefbaarheid en de impact van de landelijke plannen om het stikstofprobleem aan te pakken. Maar ook ambitie om de gemeentelijke bestuurskracht te versterken, de participatie en verbinding met de samenleving te versterken, de gemeentelijke financiën en begrotingsdiscipline. Ook werd er aandacht gevraagd voor bijvoorbeeld woningbouw, het sociaal beleid, energiearmoede, onderwijs en de centra van zowel Brummen als Eerbeek.
De fracties hebben donderdagavond diverse wensen voor de begroting ingebracht. Bij de presentatie van de concept-begroting zal blijken in hoeverre het college de ingebrachte ideeën heeft verwerkt. Naar verwachting wordt er dan een uitgebreider debat gevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.