25-jarige Koorschool geeft Zomerconcert

0232384_muziek__bladmuziek.JPG
.

VELP – Zondagmiddag 26 juni om 16.00 uur vindt het Zomerconcert van Koorschool Katalin Szabo plaats in de De Oude Jan in Velp. Het concert staat onder leiding van Katalin Szabo.

Het Zomerconcert wordt verzorgd door de Koorklas, het Kinderkoor, het Jeugdkoor en het Vrouwen Ensemble. Het is weer een gevarieerd programma met klapspelletjes, oude Nederlandse liedjes, moderne liedjes, lekker swingende melodieën en prachtige klassieke stukken. Marianne Ratajski en Heleen Drijver zullen de pianobegeleiding op zich nemen.
De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 16 jaar. De kaartverkoop is aan de zaal. De kerk is open voor publiek vanaf 15.30 uur.

De Koorschool van Katalin Szabo heeft een lange geschiedenis in Velp en omgeving. In januari 1997, 25 jaar geleden, begonnen de eerste kinderen met Katalin Szabo hun stem goed te gebruiken, gingen ze mooier zingen en kregen zij solfègeles. In de afgelopen 25 jaar zijn er verschillende groepen gevormd: de Koorklas, het Kinderkoor, het Jeugdkoor, het Jongerenkoor, het Gemengd koor en het Vrouwen Ensemble.
De Koorschool heeft altijd twee keer per jaar een concert gegeven, het Kerstconcert en het Zomerconcert, maar de zangers hebben ook met andere musici samengewerkt. Zij hebben bijvoorbeeld bij de uitvoering van de Matthäus Passion van Bach gezongen onder leiding van Jos van Veldhoven in Utrecht en in Deventer onder leiding van Klaas Stok. Er werd ook op andere podia gezongen, zoals de Stopera in Amsterdam, Amstelveen, Meppel, Apeldoorn, Enschede en niet te vergeten in het buitenland in Hongarije en Spanje. Bij Musis Sacrum in Arnhem werd een aantal keren samen met het Gelders Orkest opgetreden. Onlangs zongen zij nog in Musis bij het concert van de Amerikaanse mezzo-sopraan Joyce DiDonato.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.