Twee gouden medailles en wereldrecord voor Iris Jaspers

0229306_Iris.jpg
.

DREMPT – Regerend wereldkampioen Iris Jaspers (15) uit Drempt heeft tijdens het NK Aerial & Pole 2022 twee gouden medailles weten te bemachtigen. Bovendien wist zij zelfs twee maal een wereldrecord te verbeteren.

In het weekend van 7 en 8 mei vond het Nederlandse Kampioenschap Aerial & Pole 2022 plaats in de Van Der Knaaphal in Ede. Topatleten in de paaldanssport en aerial hoop streden om de titel van Nederlands kampioen en kwalificatie voor het WK in Zwitserland.
Op zaterdagavond was de Artistic & Ultra avond, waarbij de atleten zich voornamelijk richtten op een artistiek podiumpresentatie. Op zondag was de Sports dag waar de extremen in kracht en lenigheid werden opgezocht.
In de klasse Artistic Hoop Professional voor Juniors 14 tot 17 jaar werd Iris Jaspers eerste. Met een waardering van 68.7 vestigde zij een nieuw wereldrecord. Bij Hoop Sport Elite in de groep Junior mixed wist Iris wederom een gouden medaille te behalen. Met de 43 punten die ze hiermee scoorde verbrak ze bovendien het bestaande wereldrecord (41.4) van Rusland.
Met deze behaalde resultaten op het NK heeft Iris Jaspers zich gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen in oktober in Lausanne in Zwitserland op 27, 28, 29 en 30 oktober 2022. Ze behaalde de prestaties op hele bijzondere manier.
Achteraf bleek namelijk dat Iris tijdens haar tweede routine Hoop Sports Elite een duim heeft gebroken. De bikkel uit Drempt zit nu dus even in het gips, maar kijkt al uit naar de wereldkampioenschappen.

www.iris-aeriallistic.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.