Speelplaats De Grote Wetering in Klarenbeek officieel geopend

0229289_20FotoSpeelplaats.jpg
.

KLARENBEEK – Op zaterdag 14 mei openden twee kinderen met hun moeders, in aanwezigheid van wethouder Hans van der Sleen gemeente Voorst en wethouder Wim Willems gemeente Apeldoorn, het speelveld in de nieuwe wijk De Grote Wetering In Klarenbeek . Beide kinderen knipten het lint door dat onder een kleurige ballonboog gespannen was, waardoor de speelplaat officieel geopend was en het feest kon beginnen. Er was limonade en chips voor de kinderen en voor de genodigden, ouders en buurtgenoten was er wijn met bubbeltjes. Plus Imanse had voor de kinderen fruit en groente snacks beschikbaar gesteld waar gretig van werd gegeten.
De speelplaats is gelegen in de nieuwe woonwijk de Grote Wetering in Klarenbeek die grenst aan de Boterbloem.

Met deze opening kwam een eind aan een jaar van hard werken van de initiatiefnemers. In de buurt werd een kleine werkgroep samengesteld die in contact trad met de gemeente Voorst om de wensen te delen en de mogelijkheden af te tasten. De werkgroep ervaarde veel begrip bij de gemeente, maar geld was wel een groot probleem. De gemeente adviseerde om sponsoren te werven. De werkgroep ging hiermee aan de slag en bleef in contact met de gemeente. Grote sponsoren werden er niet gevonden omdat de speelplaats op gemeentegrond ligt.

De werkgroep bleef sponsoren zoeken en kwam zo in contact met KNHM(Koninklijke Heidemaatschappij) en de subsidiemogelijkheid van Kern met Pit. Zij gaven wat advies en sponsoren een geldbedrag in 2023. De adviseurs van de KNHM waren erg onder de indruk van hoe de buurt gezamenlijk werkt aan realisatie van de speelplaats die de integratie van bewoners binnen de buurt bevordert. Een sponsor, die onbekend wenst te blijven, wilde de speelplaats verder opvrolijken met een bankje en een picknickset.

De werkgroep ging bewapend met goede argumenten naar het gesprek met de Voorster wethouder. Het ijs werd al snel gebroken, de wethouder had een groot bedrag beschikbaar gesteld voor realisatie. Dit bedrag werd door de wethouder uit Apeldoorn Wim Willems aangevuld, zodat er mooie speeltoestellen gerealiseerd konden worden.

De speelplaats met houten natuurlijk uitstralende toestellen ligt er inmiddels als een pareltje bij.
Met het bankje en de picknickset is de speelplaats compleet. Zo kunnen de toezichthoudende ouders/grootouders lekker zitten terwijl kinderen alle ruimte hebben om zich uit te leven. Tijdens de opening was het hele terrein prachtig versierd met behulp van alle kinderen. Een clown maakt die dag tot een groot kinderfeest.

Publiek luistert aandachtig naar de openingswoorden van beide wethouders

Foto: Marente Bouman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.