Sint-Maartensmaaltijd op 11 juni

0225785_Samen_Eten4.jpg
.

Sint-Maartensmaaltijd op 11 juni

DOESBURG – Zaterdag 11 juni wordt, tijdens de Hanzefeesten, de Sint-Maartensmaaltijd gehouden in de Martinikerk in Doesburg. De kerk wordt omgetoverd tot een middeleeuwse feestzaal, met lange tafels en kleurige veldboeketten. Verschillende dans- en muziekgroepen zorgen voor vermaak in stijl. Muziekgroep Madlot en Ernst Stolz zorgen voor zang en muziek, dansgroep de Meulenvelders laat dansen zien. Waarzegster Madame B.E.L. Azèrd kijkt samen met de gasten naar de toekomst. De maaltijd wordt geserveerd tussen 11.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Er worden zo’n 1500 gasten verwacht die deze dag aanschuiven om van de traditionele veldsoep te genieten, dus er wordt ongeveer 500 liter soep gekookt. De soep wordt geserveerd met een stuk brood en een schijfje meloen. Er zijn veel vrijwilligers nodig om dit alles in goede banen te leiden. Wie wil helpen, kan zich aanmelden via smmd.doesburg@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.