Ouderen uit Rheden in beweging tijdens de OldStars korfbal

0229927_IMG3578.JPG
. - Cynthia Vos

RHEDEN – Woensdag 18 mei werd de kick-off OldStars korfbal bij Korfbalvereniging C.K.C. Rheko gehouden. Enthousiaste 55-plussers ging op deze warme middag van start. De kick-off werd gehouden om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht te brengen en maakte deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

OldStars korfbal is een manier voor ouderen om op een laag pitje toch sportief en gezond bezig te zijn met bewegen. “Het heeft zeker niet alleen met korfbal te maken”, vertelt Florence, een van de trainsters van de OldStars. “Het draait niet alleen om korfbal, maar vooral om bewegen. Tijdens een training wordt er gebruik gemaakt van veel verschillende spelmaterialen om een divers spelaanbod aan te bieden aan de deelnemers.”
De deelnemers gingen rustig van start met een warming-up om de spieren wat los te maken. Marc Budel, wethouder van sport van de gemeente Rheden, was ook van de partij en deed fanatiek mee met de andere deelnemers. Na de warming-up werd er een rondje om het veld gelopen. Allemaal in een rustig tempo, want rennen en springen is niet toegestaan bij de OldStars. Na de introductie mochten de deelnemers aan de slag met de ballen er werd er met veel plezier samen gesport. Na afloop van de training was er nog even tijd om wat te drinken en na te praten, want ook dat is onderdeel van het OldStars korfbal. “Het gaat niet alleen om bewegen, maar ook om gezellig samenzijn”, zegt Florence.

Na de kick-off komt de groep wekelijks op vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur bij de vereniging bij elkaar. Aanmelden voor OldStars korfbal kan bij Ien van den Bergh via rhekowalkingkorfball@gmail.com. En hoewel de naam anders doet vermoeden zijn ook jongere spelers welkom. “Spelers die door bijvoorbeeld door een blessure niet meer in een regulier team kunnen spelen kunnen ook meedoen met de OldStars om zo toch op een verantwoorde manier in beweging te blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.