Nieuwe serie exposities van start in de Raadskelder

0228268_Kunstwerken_Dual_Nature_Raadskelder_Doesburg.jpg
.

DOESBURG – Stichting de Raadskelder kondigt met trots de eerste expositie van 2022 aan. Dual Nature toont schilderijen en textiele werken van kunstenares Sybrecht Bosker en sieraden van Elly van der Graaf. De sieraden van kunstenares Elly van der Graaf vormen een natuurlijk schitterend geheel met de portretten van Sybrecht.

Sybrecht Bosker ontwerpt haar textiele panelen met organische materialen op zelfgemaakt zijdevlies. Hierop schildert zij en gaat ze verder met borduurwerk. Sybrecht was, naast haar werk als lerares Beeldende Vorming, altijd al actief in het werken met textiel en keramiek. In 2006 is zij gestopt met lesgeven en kwam er tijd voor eigen experimenten met diverse technieken.
Bij haar textiele panelen gebruikt zij zelfgemaakt zijdevlies, dat ze beschildert en vervolgens uitwerkt met hand- en/of machineborduurwerk. Zij verwerkt soms keramieke en/of organische materialen in deze textiele doeken. Haar werken getuigen van een sterk persoonlijk gevoel voor kleur en kleurcombinaties. Blauwe en turquoise tinten voeren hierbij veelal de boventoon.

De sieraden van Elly van der Graaf sluiten hier mooi op aan. Ze ontwerpt op innovatieve wijze, samen met haar man, sieraden met onbewerkte, maar ook speciaal geslepen stenen. Het sieraden ontwerpen is voortgekomen uit het gevoel dat er schitterende voorwerpen te maken zijn met stenen waarin de natuurlijke breukvlakken zichtbaar blijven. Elly volgde diverse cursussen bij meestergoudsmeden en -slijpers. Elly en haar man willen vernieuwingen en vooral een ander gebruik van materialen laten zien in hun sieraden. Dit komt tot uitdrukking in de contrasten tussen ruwe en op traditionele wijze geslepen stenen.
Elly wil ongeslepen stenen zo bewerken dat de natuurlijke breukvlakken het beste tot hun recht komen. Het is haar passie om niet voor de hand liggende mogelijkheden te benutten om een harmonieus sieraad te creëren.

De expositie Dual Nature in de Raadskelder in Doesburg is te zien van 15 mei tot en met 19 juni. Bezoekers zijn welkom op zaterdag en zondag tussen 13.00 tot 17.00 uur. De Raadskelder is te vinden onder het stadhuis aan de Philippus Gastelaarsstraat 2 in Doesburg, de ingang is naast de ingang van het stadhuis. De toegang is gratis.