Lifeport Parel-award voor Teleon Surgical

0229976_Parel_voor_Teleon.JPG
. - Linda Peppelman

SPANKEREN – Teleon Surgical, gevestigd aan de Van Rensselaerweg in Spankeren, mocht donderdag 19 mei de Lifeport Parel-award in ontvangst nemen. Deze prijs werd uitgereikt door locoburgemeester Gea Hofstede van de gemeente Rheden, uit naam van The Economic Board.

Teleon Surgical ontwikkelt en produceert intra-oculaire lenzen. Dat zijn lenzen die geïmplanteerd worden en de eigen lens vervangen, bedoeld voor patiënten met staar, een oogaandoening waarbij de natuurlijke ooglens vertroebelt. Niet alleen vindt de productie plaats in Spankeren, ook is hier de innovatieve afdeling Research & Development. De uitreiking van de Parel award onderstreept de belangrijke rol die Teleon speelt binnen het Health & Hightech-cluster.

Locoburgemeester Gea Hofstede is er trots op dat zo’n bedrijf zich in de gemeente Rheden bevindt. “Niet alleen is Teleon een groot bedrijf met 150 medewerkers, maar ook een onderneming die nadenkt over zijn rol in de maatschappij. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of bij het aannemen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Zo heeft Teleon in 2019 een nieuw bedrijfspand geopend dat helemaal duurzaam is gebouwd: geen gas, maar warmtepompen. Het is een van de manieren waarop het bedrijf laat zien maatschappelijk betrokken te zijn.

Teleon CEO Mark Lansu is erg blij met de Lifeport Parel-award. “We zijn in de regio een relatief onbekend bedrijf. De award maakt Teleon vooral in de regio meer zichtbaar, waardoor we meer talent kunnen aantrekken. Dat nieuwe talent helpt ons om onze doelen te bereiken. De Parel laat zien dat we op hoog niveau innoveren en opvallen in de regio. Het is veel beter om dat te laten zien met zo’n award, dan om het zelf te vertellen.”

Foto: Locoburgemeester gemeente Rheden Gea Hofstede, CEO Teleon Mark Lansu, civic entrepreneur Health & Hightech van The Economic Board John van Sambeek en directeur van The Economic Board Rijn Platteel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.