Fotocollectie historisch Beinum online

0228642_Collectie_beinum_huisartsen_edt.jpg
.

DOESBURG – De fotocollectie over historisch Beinum was de afgelopen 2,5 jaar te zien bij huisartsenpraktijk Beinum. Deze moet helaas verdwijnen, maar alle informatie is terug te vinden op beinumboerderijen.jouwweb.nl.

De fotocollectie over historisch Beinum staat al vanaf november 2019 bij de huisartsenpraktijk Beinum. De huisartsenpraktijk heeft 2,5 jaar lang gratis een hele mooie plek ter beschikking gesteld. De fotocollectie was ook door de grote ruiten in de wachtruimte van buiten goed te zien. Veel bewoners hebben het gezien en de samensteller, Hans Wipfler, erover gesproken. “De huisartsenpraktijk heeft een onbetaalbare bijdrage geleverd voor de bewustwording van de cultuurhistorische waarde van Beinum. De overgang van buurtschap Beinum van voor 1970 tot dat wat er nu te zien is werd in de collectie zichtbaar gemaakt”, aldus Wipfler.

De huisartsenpraktijk heeft de ruimte nu echter nodig voor iets anders. Helaas is er binnen Beinum geen andere plek beschikbaar. Gelukkig is vorig jaar met steun van de monumentenvereniging Doesburg een website opgestart over Beinum. Alle onderwerpen van de fotocollectie Beinum zijn hier terug te vinden. Er zijn veel nieuwe foto`s en documenten bij gekomen.
De website was voorheen te vinden onder beinumboerderijen.nl. Door een noodzakelijke verandering heet de website nu beinumboerderijen.jouwweb.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.