Veel waardering voor Oosterhuuzens Dialectkoor

0226243_Dialectkoor.JPG
.

KLARENBEEK – Zaterdag 9 april gaf het Oosterhuuzens Dialectkoor een optreden in het Boshuis in Klarenbeek. Met een goede opkomst van 300 bezoekers gaven de zangers een mooi optreden. Onder leiding van Theo Uijttenboogaart brachten zij gezellige liedjes ten gehore. Het publiek werd ook getrakteerd op vrolijke harmonicamuziek van het trio Annie, Marie en Harrie. Zij kregen de stemming er goed in.

De uitvoering werd geopend door voorzitter Jan Muller. Hij vond het prachtig dat het gebouw goed gevuld was met bezoekers. In twee jaar gedwongen rust konden er geen uitvoeringen worden gegeven. Toen het vorig jaar weer mocht, is het koor met de dirigent weer fanatiek gaan repeteren. Voor nieuwe liedjes was te weinig tijd. Een paar lukte nog wel, maar de mooiste liedjes uit het verleden werden weer opgepakt en waren tijdens dit concert te horen. Muller stelde de dirigent en de muzikanten voor. De muziekgroep is uitgebreid tot vijf personen. De nummers werden aangekondigd door Gerrit Muller.

Het koor begon met een welkomstlied Zoaterdagoavond tot de trouwe bezoekers. Dit lied werd gevolgd door Geet de zunne, een lied dat bij de koorleden als mooiste nummer uit hun repertoire werd beoordeeld. Omdat Oosterhuuzen altijd gastvrijheid verleent aan het koor mocht het lied Oosterhuuzen darp aan het kanaal, op de bekende melodie Sierra Madre niet ontbreken. Benny Neyman maakte mooie liedjes die het koor graag zingt. Gerrit Muller maakte de tekst voor Ut heimwee nem ie mee, waarbij Hannie Weijenberg de solo zong. Veel waardering was er van het publiek voor het mooie Mien mooie Nederland waarbij Annie Wonnink de tekst schreef. Het trio Gerrit Hulshof, Gerrit Oolman en Hannie Weijenberg zongen het lied Ik bin un darpeling, met een leuke tekst van Gerrit Muller over de geneugten van het platteland. Gezellig was ook het lied De mooiste joaren kommen van Teun Jochems. Het koor besloot het eerste optreden met het vrolijke Zwarvende muzikanten.

Na de pauze, met een geslaagde verloting, werd begonnen met het verzoeknummer Zonder Oe.. Het liedje Mien mooiste kadootje van Benny Neyman deed het goed. Het Emigrantenlied heet bij het koor Terug noar huus. Een succes was het lied Gazelle dat het koor voor de eerst keer zong over de electrische fiets die steeds meer op de wegen is te zien. Gerrit Muller maakte deze tekst. Wouter Hulshof was weer goed op dreef is zijn geliefde lied De vrolijke köster. Het koor vervolgde met Boeren verdwenen. Het lied Umdatte zo mooi is kent veel tempowisselingen dat het publiek leuk vond. De mannen uit Oosterhuizen besloten met Un daggien noar zee en het slotlied Disse oavond, waarin de zangers de bezoekers danken voor hun komst.
Als leuke toegift zong het koor nogmaals met Annie en Marie nog een keer Oosterhuuzen darp aan het kanaal. Het publiek kon het bijzonder waarderen dat de tekst meegelezen en gezongen kon worden door het grote scherm boven de zangers.

Ter afwisseling konden de bezoekers genieten van vrolijke harmonicamuziek. Voor deze gelegenheid kwamen Annie Wonnink, Marie Bello en Harrie Kaal bijeen met hun Steirische harmonica’s.Het trio zong vrolijke Tirolmuziek maar ook wel oude bekende als Twee Reebruine ogen. De geslaagde uitvoering werd spetterend afgesloten met een sterrenfontein bij het slotlied Adieu, goodbye, Auf wiedershen’n.

Foto: Het publiek in Het Boshuis kon de tekst van de liedjes lezen en meezingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.