Samenwerkende partijen Living Lab Hydrotherapie tekenen convenant

0224261_hydrobad.jpg
.

VELP – De zeven partners van het samenwerkingsverband Living Lab Hydrotherapie bevestigden op 15 maart hun samenwerking rondom bewegen in zwemwater. Dit deden zij door het tekenen van een nieuw convenant.

De gemeente Rheden, Stichting Een Plus (eerstelijns zorg), HAN, Radboud Universiteit, Astrum College, ervaringsdeskundigen en het gemeentelijk Sportbedrijf werken de komende jaren aan beweegprogramma’s die deelnemers helpen vitaal te blijven. Het Biljoenbad is daarvoor letterlijk het ‘levende lab’ om nieuwe programma’s te bedenken en te onderzoeken.
Met het convenant beloven de Living Lab-leden zich volop in te zetten voor een aantal zaken: een dekkend aanbod van beweegprogramma’s voor verschillende doelgroepen, onderzoek naar de effecten van hydrotherapie voor de gezondheid en zorggebruik, kennis over hydrotherapie in het onderwijs en een goede samenwerking tussen verwijzers van zorg en uitvoerders van hydrotherapie.
“Wij geloven in de kracht van water bij behandelingen, herstel en in beweging blijven. Daarom hebben al deze partners hun krachten verenigd in het Living Lab Hydrotherapie. Met dit convenant verplichten we ons, om hydrotherapie verder te ontwikkelen en meer bekendheid te geven. Steeds meer inwoners en organisaties weten inmiddels het doelgroepenbad in Velp te vinden. Mensen kunnen ook zelf hun wensen voor therapie in het water aangeven bij hun behandelaars, huisarts of gemeentelijke toegang voor maatschappelijke ondersteuning. Wij hopen dat iedereen de energie van bewegen in het water ontdekt!”,
zegt Gea Hofstede, wethouder Wmo en gezondheid.
De partners van het Living Lab Hydrotherapie blijven de komende jaren samenwerken om hun doelstellingen te bereiken. Door onderwijs, onderzoek en een beter aanbod willen zij de aantrekkelijkheid van het bewegen in het water vergroten. Doel is de gezondheid te stimuleren van belangrijke bijvoorbeeld mensen met spierziekten, ouderen en revalidatie-patiënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.