Provincie beschermt bomen langs kanaal tegen zonnebrand

0225209_bomen.jpg

DIEREN – Provincie Gelderland behandelt bomen om ze te beschermen tegen de zon. Vanaf begin april start provincie Gelderland met deze werkzaamheden. Er is beperkte verkeershinder voor de weggebruikers. Als gevolg van snoeiwerkzaamheden van de beukenbomen langs de N786 Kanaalweg te Dieren, lopen deze bomen kans op zonnebrand. Om te zorgen dat de onderste takken geen overlast voor het verkeer veroorzaakte, zijn deze verwijderd. Het inwikkelen van de stam met jute is niet mogelijk om dat er takken blijven zitten. Daarom is besloten de bomen in te spuiten met witkalk, wat moet zorgen dat de stam niet te veel opwarmt door de zon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.