Proef Formulierenhulp Bronckhorst

0225231_handtekening__pen__schrijven.jpg
.

GEM.BRONCKHORST – Van 1 april tot 22 september loopt de proef Formulierenhulp Bronckhorst. Vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje en medewerkers van de gemeente gaan inwoners, die moeite hebben met het begrijpen en invullen van formulieren, helpen dit goed te doen. Het kan gaan om formulieren van bijvoorbeeld de overheid, verzekeraars, nutsbedrijven of instellingen.

“Allereerst is het fantastisch dat wij zulke goede vrijwilligers hebben die de medemens hiermee willen helpen. Met hun hulp hebben wij een nieuw instrument om ervoor te zorgen dat mensen de regelingen krijgen waar ze recht op hebben of de diensten krijgen die zij willen. We willen voorkomen dat mensen afzien van een aanvraag of declaratie, omdat zij het formulier niet begrijpen of bang zijn om het fout te doen. Ook verwachten wij dat mensen door de Formulierenhulp meer inzicht krijgen in hun administratie en zo mogelijk schulden kunnen voorkomen”, aldus wethouder Evert Blaauw van sociale zaken. Als de proef in een behoefte voorziet, wordt de formulierenhulp als vaste service vanuit de gemeente aangeboden.

Inwoners van Bronckhorst kunnen zonder afspraak langsgaan bij de formulierenhulp, eens in de twee weken op donderdagmiddag in het gemeentehuis van 16.00 uur tot 18.00 uur. De aanwezigheid van de formulierenhulp staat op www.bronckhorst.nl/formulierenhulp. De hulp is gratis. De vrijwilligers gaan vertrouwelijk om met de inhoud van het gesprek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.