Mantelzorgcafé biedt mantelzorgers een luisterend oor

0225261_Mantelzorgcafe_Doesburg.JPG
.

DOESBURG – Elke maand wordt in Doesburg een Mantelzorgcafé gehouden. Mantelzorgers kunnen hier lotgenoten ontmoeten en terecht voor advies.

In Nederland voeren 4,4 miljoen mantelzorgers samen 70 procent van de zorgtaken uit. Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol, waar ze niet zomaar mee kunnen stoppen. Vaak doen zij dit naast een reguliere baan, gezinsleven, eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Zorgen voor een partner, familielid, vriend of vriendin is bijzonder intensief en veeleisend. Mantelzorgers krijgen dagelijks te maken met allerlei praktische en emotionele vragen. Lotgenoten contact is hierbij belangrijke pijler.
In Doesburg komen mantelzorgers bij elkaar in het Mantelzorgcafé van Caleidoz Welzijn. Anita Evers (foto) is mantelzorger voor haar man. Zij vertelt: “Ik ben blij dat ik er even uit kan. Je zit als mantelzorger toch op een eiland. We hebben soortgelijke ervaringen en helpen elkaar. Waar we zelf niet uitkomen, vult de mantelzorgconsulente aan. Het is fijn om te weten dat je niet alleen bent.”

Dit Mantelzorgcafé is elke eerste donderdag van de maand (met uitzondering van Hemelvaartsdag). Van 11.00 tot 12.30 zijn zij welkom in de Waag in Doesburg. Dus ook weer op donderdag 7 april. Aanmelden hiervoor kan via servicedesk@caleidoz.nl.
Caleidoz biedt daarnaast ook een inloopspreekuur voor mantelzorgers in alle leeftijden. Dit is elke donderdag van 9.30 tot 11.00 uur op de Linie 4. Mantelzorgers kunnen hier terecht voor advies en ondersteuning. De mantelzorgconsulente kan ook een actieve rol spelen in het koppelen van vrijwilligers om te ondersteunen en/of helpen bij de mantelzorgtaken.

Foto: Gertjan Massop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.