Lezing: 110 jaar Openluchtmuseum

Lezing: 110 jaar Openluchtmuseum

VELP – De jaarlijkse Oude Jan-lezing van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en Vereniging De Sociëteit uit Velp vindt plaats op donderdag 14 april. Hubert Slings vertelt over de rol van het Nederlands Openluchtmuseum in de samenleving.
Het Nederlands Openluchtmuseum werd in 1912 naar Scandinavisch voorbeeld opgericht als museum voor volkskunde in een door de industriële revolutie snel veranderende tijd. De openluchtmuseologie heeft sindsdien een forse ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels beschouwt het Nederlands Openluchtmuseum zich als museum van de geschiedenis van het dagelijks leven in Nederland van de afgelopen – pakweg – 400 jaar. Slings vertelt hoe dat tot uiting komt in de collectie en de keuze voor programmering en tijdelijke tentoonstellingen. Hij legt uit welke ontwikkelingen en keuzes de laatste twintig jaar het museale beleid hebben bepaald en hoe het museum in de maat blijft met de hedendaagse samenleving.
Hubert Slings (1967) is opgeleid als medioneerlandicus en docent Nederlands aan de Universiteit Leiden. Sinds 2014 werkt hij als lid van de wetenschappelijke staf voor het Nederlands Openluchtmuseum.
De lezing in de Oude Jan in Velp op donderdag 14 april begint om 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.