Inspectie voor sluisdeuren

0226073_Renovatie_sluis_Doesburg_foto_Henk_Kuipers.jpg
.

DOESBURG – De deuren van de sluis in Doesburg zijn vorige week aan een grondige inspectie onderworpen. Hierdoor heeft de scheepvaart enkele dagen stilgelegen en moest ook het verkeer op de Barend Ubbinkweg een aantal keer even wachten. De houten sluisdeuren zijn begin jaren 50 gemaakt en moeten worden vervangen, meldt Waterschap Rijn en IJssel, dat de deze en andere bruggen en sluizen in de Oude IJssel beheert. Daarvoor is nu onderzocht wat er precies moet worden gedaan. Als het nodig worden namelijk ook de aandrijving van de deuren en de constructie waarin ze zijn bevestigd vervangen. Deze werkzaamheden staan gepland voor later dit jaar.

Foto: Henk Kuipers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.